Perşembe, Nisan 15, 2010

Muhalefet liderlerine son çağrı!...

MUHALEFETE SON ÇAĞRI!.... Fevzi MORAY


Ey Sayın Baykal , Ey Sayın Bahçeli size tekrar sesleniyorum.. Hatırlarsanız ülkesini seven ve hayal kırıklığına uğramaktan yılıp, usanan bir Türk vatandaşı olarak bundan bir müddet önce çağrıda bulunmuştum. Maalesef sizler, her zaman olduğu gibi konuya duyarsız kalmış, tenezzül edip kısa bir cevap dahi vermemiştiniz..
Gerçi siyasetçilere dünyanın hiçbir yerinde güven duyulmadığını biliyoruz..


Ancak son zamanlarda ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar , gurur ve onurumuzu tahammül edilemez şekilde tahrip etmiştir. Her gün biraz daha çöküntüye uğrayan halkın sesine kulak verirsiniz düşüncesiyle sizlere tekrar seslenme ihtiyacı hissettim..


Lütfen uyanan diğer ülkeler gibi sizlerde seçimlerde olacak şikelere karşı önlem alınız.
Ben şahsen bir kez daha “elim kırılsaydı da seçimlerde oy vermeseydim” demek istemiyorum..



Bu Vesileyle İşin Önemine Binaen Bir Önceki Yazımı İleti Ekinde Tekrar Sizlere Gönderiyor , Gerçekleri Ve Alınacak Önlemleri Öğrenmek İsteyen Her Türk Vatandaşı Gibi Ben De Sizlerden Cevap Bekliyorum..



Lütfen tıklar mısınız? http://morayfevzi.blogspot.com/ (fareyi yazı üstüne getirip CTRL ye basıp aynı zamanda fareyi tıklayınız)



CHP Parti Meclis üyesi Sayın Prof. Dr. Tülay ÖZÜERMAN ile internet üzerinden bir zamanlar! bilgi paylaşımı yapmaktaydık.. Bundan kısa süre önce dostlarla yapmış olduğu sohbette, “Fevzi bey neden partimizi acımasızca eleştiriyor” şeklinde açıklamada bulunmuş..Neden eleştirdiğimin cevabı , yukarıdaki iletide mevcuttur.

Bu konuda hesap vermesi gerekenlerin hesap sormasından dolayı şaşkınlığımı belirtmeliyim.
Ayrıca, işin önemi nedeniyle çeşitli televizyonlarda yorumlar yapan , önerilerde bulunan bilim adamlarımızın özellikle ‘seçimler ve şikeler’ konusunda aşağıda dile getirdiklerine lütfen bir kulak veriniz..
1-NTV. de haftanın beş günü Mehmet Barlas ve Emre Kongar, son dönemde yaşanan gelişmeleri ‘Yorum Farkı’nda ele almaktadırlar. Sıkça “seçimlerde şike” konusunu ele aldıklarını hatırlatmak isterim..


2-Usta Gazeteci Ruhat Mengi’nin Star televizyonunda sunduğu ‘Her Açıdan’ programına konuk olan ilim adamlarımız da “seçimler ve yapılan şikeler” konusunu dile getirmektedirler.



3- Sözcü gazetesinin yazarı Sayın Kemal Baytaş’ın 17 Ocak 2010 Pazar günkü köşesinde kaleme aldığı “ Deniz Baykal” başlıklı yazısı da yaklaşan seçimlerde şikenin tehlikesine işaret etmektedir..



Ülkemizin üzerine kara bulutlar çöreklenmiştir.. Askerimiz üzerinde yoğun baskı vardır. Sebebini bütün vatandaşlarımız bilmelidir..Bu nedenle Sayın Sabahattin Önkibar’ın aşağıdaki son derece önem arz eden tespitini okumanızı isterim..

“TSK niçin sabrediyor?"


Belli ki zamanlama ve metot konusunda AKP ile Washington farklı düşünüyor... AKP’nin öncelikle derdi malum, seçimi bir kez daha kazanmak ve Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığının önünü açmaktır.


Tayyip Bey ABD’nin önderlik ettiği Kürt açılımı projesini seçimden önce sürdürmek ve sonuçlandırmak istemiyor çünkü böyle bir durumda sandıkta vurgun yiyeceğini görüyor.



Washington da açılımı seçimden sonraya bırakmak istemiyor zira AKP’nin gitme ihtimali durumunda projesinin sakatlanacağını düşünüyor.


İşte böyle bir tabloda Tayyip Erdoğan’ın kurduğu oyun şudur:


Askeri olabildiğince köşeye sıkıştırıp tepki koymasını sağlamak ve bu tepki üzerine meydan okuyarak demokrasi kahramanı olmak! Genelkurmay kurulan bu oyunu gördüğü için bütün aşağılamaları sineye çekerek sabrediyor ve susuyor..” S.Ö.



Bu hususu lütfen sizler de dikkate alınız..



15 Mar 2010 ... 12.03.2010 Cuma günü Sayın KILIÇDAROĞLU İzmir/Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) “Siyaset ve Yolsuzluk” konulu bir söyleşi gerçekleştirmiş ben de dağıtılan soru kağıdına cevap verilmek üzere şu soruyu kaleme almıştım...



“Sayın Kılıçdaroğlu, eğer bu kez de Küresel gücün kontrolünde olacak SEÇSİS yöntemiyle seçimlere katılırsanız muhalefette kalacağınızı adeta tescil edersiniz. Bu konuda ki düşüncelerinizi ve hayata geçireceklerinizi öğrenebilir miyim?”



Sayın Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’yi İzmir zannederek verdiği cevabı siz dostlarımın takdirlerine sunuyorum..


“Sandıklara hakim olunduğu takdirde bu işin üstesinden gelinir” K.K.


Korkarım, korku imparatorluğu Okyanus ötesinden muhalefeti de etkisi altına almıyordur!?..



Ve ben diyorum ki, seçimde halkın kullandığı oy, sandıktan çıkmıyorsa , yani seçimde hile söz konusuysa halk yine kandırılıyor demektir..


İngiltere basınının ülkemizde olan son genel seçimlerle ilgili yorumları dikkate değerdir.. 
 AKP ve CHP'nin oy oranının başa baş olduğu ve 190 civarında milletvekili çıkaracakları , sonucun son anda bilgisayar hileleriyle değiştirildiği” belirtiliyordu. Bütün bu akıl almaz olaylar ortadayken muhalefettekilerin, özellikle CHP.’in suskunluğunu ve 100 Millet vekiliyle muhalefeti kabullenişini anlamak mümkün değildir..


Eğer CHP gerçekten azimle iktidar olabilmeyi kafasına koyabilseydi, aleni olarak yapılan hileleri görür ve inanın Türkiye bu gün önü açık ve masa başında savaşı lehine çevirecek konumda olurdu diye değerlendiriyorum..



Sonuç olarak; Ey Muhalefet dekiler!, bu ülkeden başka yaşayacak yeri olmayan biz Türkiye ve Türk insanı sevdalılarını, söylemleri eyleme dönüştürerek sevindiriniz artık!.


Zira konu hayati değerdedir ve son şansımızdır..


Saygılarımla.. 20 Mart 2010


Fevzi MORAY