Salı, Aralık 14, 2010

Türk Askerini Tanıtmaktır gayemiz. F.MORAY

(........) TÜRK ASKERİNİ TANITMAKTIR GAYEMİZ. F.MORAY


Değerli dost ve kahraman silah arkadaşlarım, kısa süre önce aile efradımı ilgilendiren hususları sizinle paylaşırken tek çekincem yanlış anlaşılırım düşüncesiydi. Paylaştıklarımın bir kısım insanlarca “reklam yapıyorlar” şeklinde algılanacağıydı. Kesinlikle bu düşüncede olmadığımı bilmenizi isterim. Paylaşmak istediklerim yazımın ‘ana başlığında’ gizlidir. Şimdi yaptığım ise gizlenmiş gerçekleri sizlerle paylaşmaktır. Bu nedenledir ki benim davam daha geniş ve şümullüdür.

Savaşta ölmeden öldürmek, görülmeden görmek ve vurulmadan vurmaktır görevimiz.

Yani nereden bakarsanız kan vardır yaşamımızda. Ancak kandan görülmez hal almış görevin altında gizemli ve bir o kadar da ilgi çeken bilinmeyenler vardır.  O nedenle yazmaktayım..
Bu düşünceye atlayanlar (!) maalesef olayları dar açıdan değerlendirmektedir. Son zamanlarda yoğunlukla kendini ve vatanını inkar edenler(!) halkın kafasını kirli fikirlerle ablukaya almaktadırlar. Dünyanın kurduğu baskılara teslim olan içimizdeki bu sapkınlar , Türk Silahlı kuvvetlerini toplumun gözünden düşürmek adına akıl almaz dolapları her gün evlerimizin ekranlarından, bir yerlerden destek almışçasına ve pervasızca beyinlerimize çakıyorlar.

İşte bu nedenlerle kapalı kutu görünümünde olan TSK’ in içindeki tertemiz beyinleri, muhteşem meziyetleri sizlerle yeri geldiğinde paylaşmaktır tek amacım.

Kimi ayarlı basın mensupları(!) , medyanın yazar kasaları(!) emekli olan askerler için utanmadan ve küstahça Askerlikten başka ne bilirler ki, siyasetle uğraşmak emekli olduktan sonra yapmayacakları tek şey olmalıdır. Yapacakları ise , Ordu evlerinin ucuz mekanlarında ömürlerinin kalanını tüketmeleridir.” diyebilmektedirler.

Askerlik , para ve pulla ölçülmeyecek kadar kutsal , bir o kadar da meşakkat, özveri , bilgi ve beceri isteyen önemli bir kurumdur.
Kutsal ve gizemli yuvanın içinde bir ömür tüketen biz askerlerin tanıtımında maalesef bu güne kadar pek başarılı olunduğu söylenemez.. Bu nedenledir ki bir yerde kapalı kutu içinde kalan yaşamımızı milletimizle paylaşma mücadelesi vermekteyim.

Yine bu nedenledir ki yapmaya çalıştığım ; Silahlı Kuvvetlerden emekli olmuş bir Türk subayı olarak dünyanın en etkin silahlı gücü olmayı başarmış askerimizi hedef kitleye doğru tanıtmaktır.

                                                                    

Sizlerle paylaşmak istediklerimi hünerle siz sevgili dostlarıma sunan kıymetli silah arkadaşım Ali Karaman hakkında düşüncelerimin bilinmesinde önemli faydalar görmekteyim.

Şimdi yazımın önemsediğim ana bölümüne geçebilirim..



                                                                            ***

Sevgili dostlarım teşekkürüm çok değerli kardeşim , kahraman silah arkadaşım ve yetenekli insan Ali KARAMAN’ a dır. Aynı zamanda kendisine ait sitenin de Anchorman'i olan , Ali KARAMAN' a bu vesileyle sevgi ve saygılarımı gönderiyorum.

Dikkat ederseniz Anchorman diyorum..Türk Silahlı kuvvetlerinde savaşçı bir sınıfından ( Piyade) Anchorman olabilme vasıflarına sahip bir insan çıkabiliyorsa daha nice güzel meziyetlere sahip askerlerin olduğunun bilinmesi için yazıyorum bu satırları.

Böylesine üstün meziyetlere sahip değerli silah arkadaşım Ali KARAMAN’ a Klip’in hazırlanmasında maalesef yardımcı olamadım. Buna rağmen , bilgisayar yeteneğini kullanarak biz MORAY ailesini ve 68 kuşağını 70'li yıllara taşıyan bu gösterimi hazırlamıştır. . Bundan ötürü kendilerini hem kutluyor hem de sağlıklı , mutlu ve güzel bir ömür diliyorum.

Ben sevgili Ali Karaman kardeşim gibi üst seviyede bilgisayarı kullanma yeteneğine sahip değilim. Bu satırları; Türk Silahlı kuvvetlerine bu kadar uzun süre hizmet edip sivil yaşamda da adını altın harflerle yazdıran nice Ali Karaman’ların olduğunun bilinmesi için yazıyorum.

Kadim dostum Ali KARAMAN her zaman olduğu gibi yine günümüzün teknolojisini bilerek ve iyi yönde kullanarak klipin sunumunda şahikalar yaratmıştır..Sahibi olduğu siteye de bu anlamlı anıyı taşıyarak özellikle MORAY ailesini yüceltmiştir.

Türk Silahlı kuvvetlerinin kutsal mekanında bir ömür tüketen bendenize gelecek olursak, bir evvelki yazımda MFÖ ‘in (Mazhar ,Fuat ve Özkan) katkılarıyla hazırlanan plaktan bahsetmiştim. Askerlik arkadaşım Ali Karaman’ın katkılarıyla hazırlanan kardeşime ait o 45’liği, ilgi duyan, nostalji yapmak isteyenler için aşağıda sunuyorum..



En içten sevgi ve saygılarımla..
Fevzi MORAY
Emekli bir asker



NOT: anchorman : “Güven veren adam", haberleri sunan, yorum getirebilen , sözü senet olan kişi sakalıyla kılığıyla kıyafetiyle güven veriyorsa izleyiciye o kişi anchorman olarak nitelendirilebilir. sözü senet kıvamındadır.
Nostalji - Nur MORAY - Gerçek Sevgi Albümünden  (tıklayınız)
                                                              ****

http://akrmn67.azbuz.ekolay.net/blog/yazi/oku/5000000013462987/MUZIKTEN-GUC-ALAN-MORAY8217LAR-Fevzi-MORAY ( tıklayınız)










Ali Karaman Değerli Arkadaşım Fevzi MORAY’ in kardeşi, Barış MANÇO ve Kurtalan Ekspres Orkestrasından Nur MORAY’ in 1970’li yıllara damga vuran bu şarkısını beğeneceksiniz.



http://akrmn67.azbuz.ekolay.net/blog/yazi/oku/5000000013462987/MUZIKTEN-GUC-ALAN-MORAY8217LAR-Fevzi-MORAY ( tıklayınız)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder