Pazar, Aralık 30, 2012



YENİ BİR YIL  YAKLAŞIRKEN  CANIM TÜRKİYEM!!.  F.MORAY                
Sevgili dostlarım ve kahraman silah arkadaşlarım, maalesef  olumlu gelişmelere hasret bir yılı daha geride bıraktık. Her geçen gün  ümitlerimiz biraz daha kırıldı.  Despotik uygulamalar ve  halkın geçim derdi  toplumda ruhsal rahatsızlıkları  hat safhaya çıkardı.
Kısacası sıkıntıların  ve acıların yüreklere kazındığı , ümitlerin ve   hayallerin yok edildiği   bir yılı daha geride bırakıyoruz. Yalancı sanıkların! İtirafları ciddiye  alınarak palas pandıras içeri atılan akil insanlar; mali ayarı yapılmış yazar kasaların akıl almaz taraflı yayınlarıyla  içeride tutulmaya devam edildi.. Dışarıda başsız bırakılan toplumun  üzerinde korku imparatorluğu kurularak  eli ve ayakları kırıldı.. Yani Akil başlar içeriye tıkılırken , eli ve ayağı kırılan toplum dışarıda   mücadele  edemez hale  getirildi…
Psikolojik harp/ Asimetrik savaş rüzgarları estirilerek  ülke insanı yıldırıldı , paçavraya  çevrildi. Büyük Orta Doğu projesiyle ( BOP)  yetinmeyen  sömürüyü ilke edinmiş AB-D  ülkeleri,  eli kanlı PKK’lı  canilerle! İşbirliği yaparak Genişletilmiş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Projesini (GOKAP)  yürürlüğe soktular.  Bunun devamında ise ; yine o iç ve dış mihraklar , zamanında atalarımızın  büyük  kurtuluş savaşı sonunda   toprağa gömdüğü   Sevr’i tekrar  ne yapıp edip  horlattılar..
 “Ne kadar tehlikeli olursan o kadar hayatın kısalır, ne kadar çok şey bilir ve bildiklerini ifşa edersen o kadar ölüme yaklaşırsın” ilkeleri gündemde tutuldu.. Bu sayede malum güçler!!! İktidar ve Muhalefeti kontrol altına alarak ,  ülke çıkarına icraat ve muhalefet yapamaz hale getirdi..
                                                           ***
Demokrasinin  güvencesi olan  Adalet kurumuna  gelince ;  parmaklarım klavyeye  gitmiyor inanın.  Adaleti sembolize eden   terazinin  tecellisi  can acıtıcıydı. Bir kefesinde  Güçlü olan!  Daha bir güçlü  kılınırken   ,diğer kefesinde  sözüne  itibar edilmeyen ve etkili olamayan   güçsüzler ordusu yaratıldı.  Gerçekleri dile getirenler hapishane köşelerinde olmadık zulme maruz bırakıldı. Hasta olanlar ölüme terkedildi.
**Yasalar adalet  kavramı  ve  insani duygular  hiçe sayılarak  uygulandı.**
Daha ne söyleyeyim sevgili dostlarım.. Masum insanlara  bu yaşatılanlar zulüm değil de nedir sorarım sizlere…

                                                              ***
Malumun tekrarı olan  Emniyet örgütümüz;  iktidarın saflarında tarihinde rastlamayacak şekilde TSK ‘ya alternatif  bir güç haline getirildi..
                                                                           ***
Medar-ı iftiharımız olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz   hakkında  sizlerle  geçen yıl paylaştığım düşüncelerimi  bu yıl da dile getirmeyi çok isterdim.  Ancak inanın bana  yazmaya gücüm yok.. Olumsuz gelişmelerden ötürü  içim yanıyor demekle yetiniyorum..
 Sonuç olarak ; Bir ülkenin Emniyeti, Adaleti, Silahlı Kuvvetleri ve  İlim İrfan yuvaları ; AB-D’ye  ve    mevcut iktidara destek verir hale gelmişse , o  ülkelerin demokratik, Laik ve sosyal hukuk devleti olması  ve  kalkınması   mümkün müdür?
Önümüzdeki yıllar İnşallah! Umutlarımızın, hayallerimizin  gerçekleşeceği yıllar olur.
Allah’tan umut kesilmez diyerek  yeni yılınızı  en samimi duygularımla kutluyorum.  
Sevgiyle ve esen kalınız..30  Aralık 2012 İZMİR….
 Fevzi MORAY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder