Cuma, Aralık 25, 2009

KIBRIS’TAN ASKER ÇEKMEK Mİ DEDİNİZ ?

KIBRIS’TAN ASKER ÇEKMEK Mİ DEDİNİZ ? O KADAR KOLAY MI GÖRÜLÜYOR?
Ana ve yavru Vatana kendisini adamış Kahraman Silah Arkadaşım Atilla Çilingir’in "Türk Askeri Kıbrıs’tan Giderse” başlıklı yazısını dikkatle okuduğumda inanınız heyecanlandım ,acı ve fakat gurur verici yaşanmışlıklar bir film şeridi gibi gözümün önünden geçti. Son derece gurur duydum..

Özellikle paylaşımını, üzerimizde büyük oyunların oynandığı bu günlere rastlatması son derece hayati ve isabetlidir..Bu vesileyle unutulmaya yüz tutmuş kahramanlıklarımız su yüzüne çıkarılmış , ülkemize ve askerimize tekrar güven tazeleme imkanı yaratılmıştır..

İyi ki varlar bu gibi vatanperverler ve yazdıklarıyla insanları uyandırıyor, uyarıyor, gururlandırıyorlar..

Çok y a ş a y ı n ı z değerli Atilla ÇİLİNGİR…

Malumunuz olduğu üzere Küresel Güçlerin yıkmayı başaramadığı tek bir kale kalmıştır..

O da Türk Silahlı Kuvvetleridir..

O muazzam gücü yıkamadıkları sürece , ne ana Vatan Türkiye’yi,
ne de Yavru Vatan Kıbrıs’ı dize getiremeyeceklerini çok iyi biliyorlar onlar!...
Küresel Güçle birlik olan içimizdeki vatansızların amansızca uyguladıkları Psikolojik baskılara , aleni yıpratma faaliyetlerine rağmen güven duyulan kurumlar içersinde en başta bulunmaya devam ediyor , geçmişi kahramanlıklarla dolu olan Türk Silahlı Kuvvetleri…

Cengaver komuta kademesinin nezdinde yavru Vatan Kıbrıs’a çıkarma yapan askerlerimiz kısa süreli yaşadıkları heyecanı, başarılı ve dünyaca örnek alınacak Barış Harekatına dönüştürürken, bizler ise Ana vatanımızın kutsal Trakya topraklarında "Kıbrıs Dünya'nın Kalbidir" yazımda da belirttiğim gibi 2,5 ay süreyle yemeden, içmeden ve uyumadan b e k l e m i ş t i k Ana Vatanımızın topraklarında..

O beklemek var ya! insanı kahrediyordu , tüm ruhsal rahatsızlıklar bekleme esnasında yerleşiyordu vücudumuza.

Türk oğlu Türk'ün hiç haz etmediği bir Muharebe şekliydi çünkü
b e k l e m e k...

Her an tetikte b e k l e r k e n, bizleri gören Yunanlı askerlerin zincirlerle bağlandıkları siperlerden nasıl geriye kaçtıklarını görüyor, hadlerini bildirmenin hesaplarını yapıyorduk biz de o zamanlar..

Bu arada Türk’ün cengaverliğini ispatlamak açısından insana gurur veren tarihi bir olguyu yeri gelmişken gururla açıklamalıyım:

“Beklemeye dayanamayan bazı kahraman Mehmetçikler, habersiz ana vatan topraklarından Kıbrıs’a savaşmaya gitmişlerdi.. ”

Aynı duyguları paylaşan bizlerde Türk Askerlerine yakışan O Taarruz emrinin bir an önce verilmesini b e k l i y o r d u k, s a b ı r s ı z l a n a r a k , içimiz yanarcasına!..

(…..) Beklemenin savaşmaktan ne kadar beter olduğunu o 2,5 aylık süre içinde çok iyi anlamıştık, tıpkı Normandiya (1944-Haziran-Eylül arası) çıkartmasında olduğu gibi…

Bizler bu düşüncedeyken O çapulsuz Yunan askerlerine , karşılarında Ölümü Göze Alan Türk Asker’inin olduğu unutturulmaya çalışılıyordu.
Kimler tarafından mı ?  Tabii ki Yunanlı komuta kademesince..

İşte değerli kahraman kardeşim Atilla Çilingir'in de belirttiği gibi Türk askeri tüm dünyaya nam salmıştı , Kıbrıs Barış Harekatıyla birlikte..

Çünkü savaşmak üzere bekleyenler Türk’ler olunca , hasımlara
k a ç m a k yaraşırdı..

O nedenledir ki Ana vatanın Askeri susturulmalıydı, sindirilmeliydi, yıpratılmalıydı ve görev yapamaz hale getirilmeliydi ki, Türkiye'yi bölebilsinler ve dolaylı olarak da Kıbrıs’ı emperyalistlerin kucağına itebilsinler....

Vietnam’da, Afganistan’da kaybeden ve Irak’ta ise Türk Silahlı Kuvvetlerin desteğinden mahrum kalan Küresel Gücün, mağlubiyeti kaçınılmaz olduğundan artık geri çekilecektir....Neden mi?..

Çünkü artık sömürücülerin emellerine ulaşmalarını engelleyen , kısa zamanda kendini yenileyen , günün savaşını bilen ve büyük bir ciddiyetle uygulayan Türk Silahlı Kuvvetleri vardır önlerinde..

1974 Barış Harekatı esnasında tespit edilen eksiklikleri süratle gideren ve Kara, Deniz, Hava işbirliğine önem veren Türk Silahlı Kuvvetlerimiz adeta yeniden doğmaktadır..

Başaramayınca, Terör eylemleriyle yıpratılması hedeflenen TSK.’in önüne bu kez de Küresel güçlerce ASALA ve PKK. gibi Terör örgütleri sürülmüştür..

35 yıldır Ülkemizde yoğun şekilde uygulanan Terör eylemlerinin de üstesinden gelmesine ve dünyanın en itibarlı, en güçlü Türk Silahlı Kuvvetlerinin doğmasına engel olamamışlardır..


Ve nihayet; Dünya’ya hakim olmak maksadıyla yapılacak bir seri muharebelerde (Irak, İran, uzak Doğu vb.)Türk askerini insan deposu niyetine kullanacağını ümit eden Küresel Güç , tehlikeli düşlerini gerçekleştirme peşindeydi..

Amma onlar adına yine bir şeyler ters gitmektedir..Bu kez de emperyalist güçlerin çirkin ve tehlikeli planlarını bozan Türk Silahlı Kuvvetleri dimdik ayaktadır..

Emellerine ulaşamayanların tedirginliği, telaşı ondandır ve dört koldan
y ü k l e n m e k t e d i r l e r , ülkemizin en güvenilen Türk Silahlı Kuvvetlerine…



O kadar kolay değildir Türkiye’yi ve yavru vatan Kıbrıs’ı d i z e
g e t i r m e k…

1571 de Türk dünyasının yalnız ticaret üssü olan Kıbrıs , artık günümüzde ele geçirene saymakla bitmeyecek imkanlar bahşetmektedir..
Küresel Gücün hedefine ulaşabilmesi , ancak Türk askerinin Adadan çekilmesiyle mümkün olacaktır.

Olayın farkında olan Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti vardır karşılarında..

Var mı öyle Türk topraklarına göz dikmek?..Var mı kökleri ana vatandaki Türk Milletine kadar uzanan Kıbrıslı soydaşlarımızı sahibi olduğu topraklardan atmak?..

Nafiledir uğraşları..Telaş ve sıkıntıları da ondandır..
Türkiye Cumhuriyetinin yegane güvencesi olmuş Türk Silahlı Kuvvetlerini hiçbir güç yok etmeyi başaramayacaktır..

En derin sevgi ve saygılarımla..01 Aralık2009 Antalya…
Fevzi MORAY
E.P.KD.ALBAY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder